Storing? 06 292 002 36

Domotica Installateur

Friesland

Wat zijn domotica installaties?

Domotica omvat verschillende technieken om uw woning (of kantoor) te automatiseren en volledig aan te passen aan uw wensen. Een combinatie van sensoren, automatische processen en/of apps die eventueel met elkaar communiceren zorgen voor een maximaal comfort van uw woning afgestemd op uw leven.


Toepassingen

Domotica kan toegepast worden op verschillende onderdelen van uw woning of kantoor. U kunt uw verwarming en airco automatiseren om een constant klimaat in uw woning te behouden en geld te besparen op uw energierekening. Hetzelfde geldt voor verlichting, dit kunt u bijvoorbeeld aansluiten op sensoren of bedienen met apps op afstand. Ook kunt u meer inzicht krijgen in water- en gasverbruik. Domotica omvat ook alarmsystemen voor een veilige woning, geautomatiseerde systemen voor openen en sluiten van deuren, zonwering, rolluiken en gordijnen en systemen voor entertainment (tv, audio, etc.).


Voordelen domotica

  • Luxe en comfort, via automatische verlichting, zonwering, gordijnen etc.
  • Een veiliger huis door middel van geïntegreerde alarmsystemen of simulatie van verlichting door te doen alsof iemand aanwezig is wanneer er niemand is.
  • Een duurzame en zuinige woning door automatische regeling van het klimaat in uw woning en betere inzichten in verbruik van gas, water en elektra.


Soorten systemen

Er zijn verschillende manieren waarop domotica geïnstalleerd kan worden:

  • Een mobiel domoticasysteem kunt u bedienen met één of meer apps op uw telefoon, waardoor u nooit naar een schakelaar of apart paneel hoeft te lopen. Een groot voordeel is dat deze apps ook automatisch geupdatet worden.
  • Een geïntegreerd domoticasysteem is tegelijkertijd geïnstalleerd met de volledige elektrische installatie. Geschikt voor nieuwe woningen of renovaties.
  • Domoticasystemen zijn open of gesloten. Sommige fabrikanten ontwerpen hun systemen om niet samen te werken met de systemen van andere fabrikanten, dit noemt men een gesloten systeem.
  • Domoticasystemen kunnen centraal of decentraal georganiseerd worden. Bij een centraal systeem heeft u één controlesysteem, meestal in de meterkast, waar alles op aangesloten is. Nadeel hiervan is dat het hele domoticasysteem offline is als dit centrale punt een storing heeft.


Wat kost de installatie van domotica?

Aangezien een domoticasysteem volledig wordt afgestemd op uw woning is het niet mogelijk de volledige kosten in te schatten zonder kennis over uw situatie. U kunt altijd contact opnemen voor een gratis en vrijblijvende offerte.