Storing? 06 292 002 36
Dak vol zonnepanelen

Zonne-energie

Johannes van der Zwaag die zonnepanelen plaatst

Zonne-energie

Wek uw eigen energie op met behulp van zonnepanelen. Zonnepanelen zetten het licht van de zon om naar stroom of warm water. De zonnecollectoren van een zonneboiler zijn dus andere zonnepanelen dan de zonnepanelen die bijvoorbeeld uw lampen laten branden.


Een zonnepanelensysteem is een duurzaam alternatief voor het opwekken van energie. Op deze manier verbruikt u minder fossiele brandstoffen, zoals aardgas, en draagt u bij aan een verminderde CO2 uitstoot. Een gemiddeld paneel gaat 25 jaar lang mee.


Bovendien bespaart u ook nog eens flink op uw energieverbruik. Een zonneboiler scheelt bijvoorbeeld al snel de helft op uw energieverbuik voor warm water. In sommige gevallen zijn er ook nog mogelijkheden voor subsidie.

Zonnepanelen op een dak

Zonnepanelen

Een zonnepaneel bestaat uit zonnecellen die het licht van de zon omzetten naar elektriciteit. Het hele zonnepanelensysteem bestaat verder nog uit een omvormer en wat elektriciteitskabels. De omvormer zorgt ervoor dat u de door de zonnepanelen opgewekte elektriciteit in uw huis kunt gebruiken.


Een gemiddeld zonnepanelensysteem verdient zichzelf terug na ongeveer 6 tot 8 jaar. Dit hangt een beetje af van de huidige stroomprijzen, de hellingshoek van uw dak en zelfs de ligging in het land. Het is daarom aanbevolen om de optimale situatie eerst door een specialist te laten uitrekenen.


Wilt u meer weten? Neem dan contact op. Geef indien mogelijk een korte beschrijving van de meterkast of het dak.

Zonneboiler op een dak

Zonneboilers

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak die het zonlicht opvangt en daarmee kraanwater in een opslagvat opwarmt.


Neem contact op voor de mogelijkheden voor het plaatsen van een zonneboiler.


Contact opnemen