Storing? 06 292 002 36
Blauw vloeiend water

Waterontharders Friesland

Aquasoft waterontharders

Voordelen waterontharder

Thuis, in de tuin of in de horeca. Voor zwembad, jacuzzi, whirlpool, sauna of spa.


Zacht en kalkvrij water

Glanzend sanitair

Streeploze vaat

Zacht wasgoed


Offerte aanvragen

Waarom een waterontharder?

In Nederland is er veel variatie in de hardheid van ons water. De hardheid van water wordt uitgedrukt in zogenaamde Duitse graden (dH). In Nederland kan dit varieren van 6 - 16 dH, terwijl water pas als zacht wordt beschouwd bij een waarde van 4 - 8 dH. We hebben in Nederland dus te maken met hard water.


Hard water geeft verschillende zichtbare problemen. Neem bijvoorbeeld de opstapeling van kalkaanslag op uw douchekop of in de douchecabine, opstapeling van kalk in uw waterkoker of strepen op uw glaswerk. Er zijn dus goede redenen om water te ontharden.


Schade aan apparaten

De ophoping van kalk kan ook schade veroorzaken aan verschillende apparaten zoals koffiezetapparaten, wasmachines of waterkokers. Bijvoorbeeld door eerder oververhit te raken of verharding van afsluitingen waardoor deze kunnen gaan lekken of zelfs barsten. Dit komt allemaal door hard water en kan voorkomen worden met een waterontharder.


Gezondheidsvoordelen

Ook is zacht water beter voor de huid. De huid blijft zachter en zeepresten worden effectiever verwijderd tijdens het wassen. Ook bacteriën die normaal leven van deze zeepresten worden dus beter verwijderd en vermindert uw kans op een huidinfectie.


Bij het scheren helpt zacht water om gladder te kunnen scheren en om huidirritatie te beperken. Ook bij haarverzorging is het beter zacht water te gebruiken voor soepeler, schoner en meer glanzend haar. Dermatologen bevelen zacht water aan en ook schoonheidssalons en sauna's gebruiken zacht water voor zijn verzorgende en ontspannende werking.


Schoner en zachter wasgoed

Het is bewezen dat zacht water beter is voor wasgoed. Het wordt schoner en voelt zachter aan wanneer het weer droog is. Bovendien heeft u op deze manier bijna de helft minder waspoeder nodig, wat u geld bespaart én beter voor het milieu is.


Veelgestelde vragen

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een waterontharder?

Controleer bij de aanschaf van een waterontharder altijd of deze voldoende capaciteit hebben voor uw woning. Wij kunnen dit eventueel voor u uitzoeken. Houd er ook rekening mee dat het apparaat zout verbruikt en dat niet elk apparaat het zelfde type zout gebruikt.

More information
Waar wordt een waterontharder geplaatst?

Deze wordt altijd na de watermeter geplaatst. Samen met u zoeken wij uit wat voor u de meest geschikte locatie is.

More information
Wat doet een waterontharder?

Waterontharders filteren vooral calcium en magnesium uit het water met behulp van een soort van harsfilter. Dit filter moet af en toe gespoeld worden om zijn werking te bewaren.

More information
Kan water te zacht zijn?

Ja, uw waterontharder moet goed afgesteld zijn om het water op een specifieke hardheid te houden. Te zacht water kan metalen in de omgeving aantasten en heeft dus gevolgen voor uw apparatuur.

More information
Hoe lang gaat een waterontharder mee?

Gemiddeld gaat een waterontharder ongeveer 15 jaar mee. Bij zeer goed onderhoud kan dit oplopen tot wel 25 jaar.

More information
Waterontharders