WATERONTHARDER, een water ontharder zorgt thuis in de woning in de tuin om het huis, de horeca, voor het zwembad de jacuzzi, het bubbelbad, de whirlpool, de sauna, spa voor zacht en kalkvrij water een glanzend sanitair, streeploze vaat, zacht wasgoed en kalkvrije leidingen

 

  

Waarom een waterontharder

Er zijn veel goede redenen om leidingwater te ontharden met een waterontharder. Afgezien van de voordelen die het met zich meebrengt, is het van belang om te kijken naar de hardheidsgraad van uw leidingwater. Dit verschilt op veel plaatsen in Nederland. De hardheid wordt uitgedrukt in Duitse graden (dH). Nederlands drinkwater varieert van 6 tot 16 dH. We spreken van zacht water als de dH-waarde 3 · 4 is.

 

Heel Nederland heeft dus te maken met hard water, waarbij u zelf eenvoudig kunt zien in welke mate dit problemen geeft. Kijk bijvoorbeeld eens naar uw douchekop en uw douchecabine in de badkamer, zit hier kalkaanslag op? Of kijk eens op de bodem van uw waterkoker. En misschien heeft u wel strepen op uw glaswerk. Dit zijn enkele direct zichtbare gevolgen van kalkaanslag.

 

De werking van koffiezetapparaten, wasmachines en waterkokers wordt drastisch verminderd door kalkafzetting. Verwarmingselementen barsten door oververhitting. Afdichtingen verharden, gaan barsten of lekken. Allemaal het gevolg van hard water. Een waterontharder lost u deze problemen radicaal op en realiseert enorme besparingen.

 

Zacht water van de waterontharder zorgt voor een zachte huid. Dit beperkt het gebruik van bodylotions en crémes. Bovendien worden bacteriën die zich als gevolg van zeepresten in de huid nestelen, beter verwijderd. Hierdoor vermindert de kans op huidinfecties. 

Voor mannen is zacht water ideaal om zich glad en zonder huidirritatie te kunnen scheren. Beautycentra en sauna’s gebruiken zacht water omdat dit verzorgende en ontspannende werking heeft. Ook dermatologen bevelen zacht water aan.

 

Ook voor uw haarverzorging is het beter om zacht kalkvrij water te gebruiken. Uw haar wordt soepeler, schoner en het glanst beter.

 

Het is ook bewezen dat zacht onthard water beter is voor uw wasgoed. Het wordt niet alleen schoner, maar voelt ook veel zachter aan als het weer droog is. Bovendien bespaart u wel 50% op het gebruik van waspoeder en dat is ook beter voor het milieu